Moskou(d) zonder jou.......
26 Mei 2009

Even in de rus(t)stand
26 Mei 2009

Nederland oh Nederland
4 Mei 2009

Papa
11 Apr 2009

Afscheid nemen bestaat wel.
11 Apr 2009

Zijn we wel wakker?
11 Apr 2009

Het vak
11 Apr 2009

Koken van woede!
4 Mar 2009

Gewichtig
18 Feb 2009

Shine!
11 Feb 2009

Zorg meer, zorg minder
4 Feb 2009

Erik Engerd
28 Jan 2009

Homo sweet home
14 Jan 2009

Go Toppers Go!
7 Jan 2009

This is tv!
24 Dec 2008

Merry X-mas
10 Dec 2008

Geen kracht!
3 Dec 2008

Kerst-Boom
26 Nov 2008

Hetzelfde liedje!
19 Nov 2008

Big Star Dom!!!!!
5 Nov 2008

HETZELFDE LIEDJE!

We hebben wat heuvels moeten nemen en er zijn wat beren op de weg geweest, maar de weg naar Moskou ligt nu toch echt voor ons. De liedjes zijn vooral in de laatste dagen komen binnenstromen. Tot afgelopen weekend kon men de meesterstukken inzenden voor de deelname aan de nationale finale op 1 februari a.s. Meer dan vierhonderd inzendingen zijn er bij de TROS/NOS binnengekomen - een record!

In de afgelopen jaren werden er artiesten aangewezen die hun eigen repertoire ten gehore mochten brengen, waardoor het wedstrijdelement werd weggehaald. Maar dit keer, met het benaderen van de Toppers voor het Songfestival, wilden we weer een gezonde competitie tussen al die componisten uit Nederland. Er worden zelfs van ver buiten onze landsgrenzen liedjes aangeleverd. We hebben onze zinnen gezet op een minimale deelname aan de grote finale, want ook dat is al vier jaar niet meer gebeurd. Opvallen is het thema in de goede zin van het woord. Met een heerlijk nummer, een super act, uiteraard spraakmakende kleding en in de juiste balans moet een plek in de Songfestivalfinale gehaald worden. Niet alleen onze eer, maar de eer van Nederland staat nu hoog op het spel. De regels van het festival zijn aangepast, en in de finale is er nu ook naast de televoting gelukkig weer een vakjury! Deze dagen zullen Jeroen, René en ik al die honderden inzendingen beoordelen puur op kwaliteit. We krijgen de liedjes te horen, zonder te weten, wie ze heeft geschreven. Pas als we de zes liedjes voor Moskou gekozen hebben, zullen we de namen te weten komen van de componisten! Niet helemaal eerlijk zijn de inschrijvingen van sommige dj’s die hun nummer te pas en te onpas promoten op de radio, en daarmee ongemerkt het stemgedrag van de kijkers kunnen beïnvloeden. Maar een goed lied is een goed lied, dus ook daar prikken we doorheen! Maar met wat voor liedje moet Nederland nou voor de dag komen in Rusland? Er is de laatste jaren geen peil op te trekken, qua uiterlijk maakt het geen moer meer uit. De winnares van 2007 zag eruit als een veel te dik playmobilpoppetje met een brilletje, maar had een ijzersterk lied en dito stem. Het jaar daarvoor was het een Finse overwinning, met zes gasten die verkleed waren als monsters, dus wat dat betreft maken wij ook kans! En natuurlijk de Russen van afgelopen jaar met hun inzending (nee, ik ben geen nicht en niet doorgesnoven), die met een afgekeurde ijsdanser naast zich de overwinning boekten. Voor de productie had men superproducer Timbaland aangetrokken. Er gaan geruchten dat er vijfhonderdduizend dollar is betaald voor de productie van dit nummer! Kortom, alles ligt open voor Nederland. We hebben nu genoeg keurige zangeressen gestuurd met dertien-in-dozijnliedjes, dat levert helaas geen punten op, maar wel respect. Alleen daar hebben we niets aan.

Vanaf heden is er een ‘oorlogscrisiscentrum’ ingericht in Blaricum van waaruit angstvallig de manoeuvres worden gadegeslagen door de tegenpartijen en daarop inspelend de juiste moves worden gemaakt. Ik richt me op het uiterlijk vertoon in Moskou en hoop dat Nederland als vanouds massaal voor de buis gaat hangen om onze verrichtingen te volgen en te steunen. Het wordt zwaar, maar zoals bij elke strijd zal er uiteindelijk een winnaar komen en we willen ervoor gaan zorgen dat Nederland weer mee gaat tellen! Dat we het serieus nemen mag duidelijk zijn. Nederland mag straks kiezen met welk nummer, dus iedereen draagt een beetje verantwoordelijkheid! Een lied, een volk een act! Maar als ik al die dromen van afgelopen jaren mag geloven, moet het helemaal goed komen. Wij zijn er helemaal klaar voor! Moskou we komen eraan!

By Gordon