Moskou(d) zonder jou.......
26 Mei 2009

Even in de rus(t)stand
26 Mei 2009

Nederland oh Nederland
4 Mei 2009

Papa
11 Apr 2009

Afscheid nemen bestaat wel.
11 Apr 2009

Zijn we wel wakker?
11 Apr 2009

Het vak
11 Apr 2009

Koken van woede!
4 Mar 2009

Gewichtig
18 Feb 2009

Shine!
11 Feb 2009

Zorg meer, zorg minder
4 Feb 2009

Erik Engerd
28 Jan 2009

Homo sweet home
14 Jan 2009

Go Toppers Go!
7 Jan 2009

This is tv!
24 Dec 2008

Merry X-mas
10 Dec 2008

Geen kracht!
3 Dec 2008

Kerst-Boom
26 Nov 2008

Hetzelfde liedje!
19 Nov 2008

Big Star Dom!!!!!
5 Nov 2008

THIS IS TV!

Het begon jaren geleden toen ik werd gevraagd om een spelletje op tv te presenteren. Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht, maar aangetrokken door de camera's en het nieuwe avontuur zei ik volmondig ja tegen de 'WK Spelshow', die draaide om het WK voetbal 1994. Kort daarna werd ik benaderd door Veronica om de leading host te zijn in het hilarische en inmiddels legendarische format 'Read my Lips', samen met mijn inmiddels overleden vriendin Sylvia Millecam. Wat een wereldtijd was dat, wat hebben we gelachen en wat mis ik haar af en toe nog op tv en gewoon als collega en mens. Voor iemand die uit de muziekwereld kwam, was die tv-wereld een nieuwe en vaak onberekenbare. De Hilversumse slangenkuil werd het ook wel genoemd, maar naief als ik was toendertijd schonk ik daar geen aandacht aan. Ik heb geweldige dingen meegemaakt en bij te gekke dynamische omroepen gezeten: Veronica, Yorin en recent Talpa. Ik maakte tv-programma's waarvan anderen droomden en zo stond ik dus op mijn 29ste een late night show te presenteren, 'Gordon doorgedraaid', en zong ik duetten met wereldsterren als Angie Stone, John Secada, The Weather Girls en Patrick Bruel. Ik heb zelfs Fran Dresscher (The Nanny) zo gek gekregen om met mij te zingen; en dat met haar vreselijke stemgeluid! Daarna volgde 'De late nicht show', waar ik mij als een vis in het water voelde met het spelen van typetjes. Ik haalde zelfs de voorpagina omdat ik als twee druppels water leek op Connie Breukhoven in mijn alias als Bonnie Kreukhoven.
Wat ik wel inmiddels had geleerd, is dat de tv-wereld een keiharde was en dat mensen die daarin werkten er alles aan zouden doen om er zelf beter uit te komen, ook al betekende dat zelfs je eigen collega's of 'vrienden' verraden. Dat gebeurde destijds bij mij in een geschil met Endemol, waar de toenmalige directeur zijn mensen had opgeroepen om een negatieve verklaring af te leggen omtrent mijn werkwijze en persoon. Schokkend, maar de rechter had het gelukkig door en stelde mij in het gelijk. Van de opgebouwde 'vriendschappen' was echter niets meer over. Bang voor hun eigen hachje hebben ze de meest laffe daad begaan om zichzelf te redden.
Na het hele Talpa-debacle, waar ik mijn ziel en zaligheid had gelegd in programma's als 'Thuis', '5 tegen 5' en het meesterlijke 'Just the two of us' werd ik overgeheveld naar RTL4, de familiezender. Ondanks de teleurstelling van het mislukken van Talpa, was het een droom die uitkwam, omdat ik er echt van overtuigd was dat ik bij RTL4 hoorde. Een beetje vreemde eend in de bijt die net even dat scherpe randje gaf aan de vaak saaie programmering. Zo was er grote ophef door mijn uitspraken in 'Idols' en ook de serie 'Gillend naar huis' kwam volledig uit mijn koker en werd een groot succes. Onlangs heb ik het derde seizoen afgesloten en met het vizier op de toekomst gericht ben ik klaar voor een nieuwe reeks programma's bij RTL.
Ondanks dat ik radio maken leuker vind dan tv, heeft de televisie toch ook iets magisch. Jezelf terugzien in de meest bizarre situaties blijft altijd vreemd en terugkijken doe ik dan ook zelden. De mooiste tv-herinneringen heb ik aan het programma 'Gordon's Lifestyle', waarin ik mij onderdompelde in de zogenaamde alternatieve therapieen. Zo filmde men mij pratend met bomen, deed ik aan klankschalentherapie en was ik onderdeel van een zweverig dansgroepje op het strand, waar ik werkelijk gestikt ben van het lachen. Maar het allerleukste was de lachtherapie in het Vondelpark in Amsterdam. Daar werd onomstotelijk bewezen dat lachen wel degelijk gezond is voor geest en lichaam.
Kortom, ik heb door die tv-opnamen veel gave dingen meegemaakt en gezien en dat had ik voor geen goud willen missen. Maar net als met veel andere branches draait ook hier alles om de cijfers en ben je zo goed als je laatste succes. Nu ben ik best wel gelukkig geweest met mijn uitzendingen, maar ik vind dat je jezelf niet moet herhalen. Daarom is voor mij het format van 'Gillend naar huis' wel uitgekauwd en mooi geweest. Nu is het tijd voor een nieuw project en een nieuwe uitdaging. Ik droom van een Oprah-achtig programma, maar daar is Nederland gewoonweg te klein voor. Of een leuk kookprogramma, want dat doe ik ook zo graag. Of een reisprogramma naar alle onwaarschijnlijk luxe resorts in de wereld. Ja, ik weet wel wat ik wil!

By Gordon