Moskou(d) zonder jou.......
26 Mei 2009

Even in de rus(t)stand
26 Mei 2009

Nederland oh Nederland
4 Mei 2009

Papa
11 Apr 2009

Afscheid nemen bestaat wel.
11 Apr 2009

Zijn we wel wakker?
11 Apr 2009

Het vak
11 Apr 2009

Koken van woede!
4 Mar 2009

Gewichtig
18 Feb 2009

Shine!
11 Feb 2009

Zorg meer, zorg minder
4 Feb 2009

Erik Engerd
28 Jan 2009

Homo sweet home
14 Jan 2009

Go Toppers Go!
7 Jan 2009

This is tv!
24 Dec 2008

Merry X-mas
10 Dec 2008

Geen kracht!
3 Dec 2008

Kerst-Boom
26 Nov 2008

Hetzelfde liedje!
19 Nov 2008

Big Star Dom!!!!!
5 Nov 2008

HOMO SWEET HOME

Na anderhalf uur hebben moeten rondcirkelen boven het maanlandschap van Nederland bedekt onder een dikke laag mist, zetten we na drie weken Zuid-Afrika weer voet op Hollandse bodem. Het blijft toch een gek fenomeen dat vliegen: instappen en ergens aan de andere kant van de wereld uitstappen. Ik vind het het mooiste dat er bestaat en ben ook al een paar jaar bezig om dat verdomde brevet te halen, maar door tijdgebrek heb ik de opleiding nog niet af kunnen ronden. Ik heb mezelf nu voorgenomen om dat dit jaar dan toch echt te gaan doen, gewoon om ervoor te zorgen dat al mijn dromen uit blijven komen.
Het was een feest om weer 'thuis' te zijn in Kaapstad; ik weet het dan ook al heel lang zeker dat ik daar uiteindelijk zal gaan wonen, alhoewel ik Nederland nooit voorgoed zal verlaten omdat het in de winter in Kaapstad ook niet echt prettig is voor mijn gestel. Het was een verademing om op straat te lopen en niet te worden nageroepen, in een restaurant te komen waar men niet besmuikt over mij zat te praten, of in de supermarkt te lopen zonder dat er iemand op je let. Nee, het was een heerlijke periode samen met mijn onwaarschijnlijk lieve vriend, die mij wederom heeft laten zien dat echte liefde toch echt bestaat.
Op weg naar Kaapstad aan boord van het overvolle vliegtuig kwam ik vriendin Catherine Keyl tegen, de vrouw die mij jaren geleden uit de kast liet komen in die legendarische '5 Uur Show'. Lekker bijkletsen en vol bewondering en compassie haar recente liefdesbreuk aangehoord. Ongehoord moedig om er dan alleen op uit te trekken en je verdriet onder ogen te zien, eigenlijk zoals ik dat deed na mijn breuk met Bartho. Jezelf hervinden doe je uiteindelijk het beste in je eentje. Maar het blijft knap om alleen uit eten te gaan, op stap te gaan en noem maar op, dus de eerste avond Catherine meegesleept naar het grootste nichtenbal op aarde en vreselijk gelachen, maar na het aanschouwen van de zoveelste string om een vreselijke mannenbil besloot good old Keyl dat het toch beter was om lekker naar huis te gaan. Liefdesverdriet is de ergste pijn die er bestaat en dan kun je honderduizend gillende mensen om je heen hebben, je bent en blijft alleen in je verdriet.
Natuurlijk ben ik nog even naar mijn showbizzmoeder Tineke de Nooij gen haar man Peter geweest, samen met Sander en nog twee goede vrienden van ons. Anderhalf uur rijden van Kaapstad en best afgelegen wonen ze daar samen. Peter heeft enkele jaren geleden een hersenbloeding gehad en Tineke recent een nieuwe heup, dus die twee hebben heel wat meegemaakt met elkaar. Tinus is nog altijd vol leven en neemt de zorg voor haar Peter dan ook met grote moed op zich. Mijn vrienden waren zo onder de indruk van hen beiden, vooral Peter met zijn tomeloze humor en energie ondanks zijn beperkingen, echt een onwaarschijnlijk machtig mooie en lieve man. Ik hoop dat ik ook zo oud mag worden en dat er iemand is die onvoorwaardelijk van je houdt en voor je zorgt. Het is een komen en gaan sinds een paar jaar in Kaapstad van bekend Nederland; ook Wendy was neergestreken met haar lieve zoontje Sem en liefde Erland. Twee vrienden van mij in één stel samen en wat een droompaar is het, ze passen zo ongelooflijk goed bij elkaar dat je er stil van wordt als je die twee samen ziet. Het heeft even tijd nodig gehad, tijd die hun in Nederland niet werd gegund. De Kaapse zon heeft alle vlinders losgelaten en op de verjaardag van mijn schat in het beste restaurant van Kaapstad la Colombe leek het wel een honeymoonshow die wel gelukt was, met alleen maar verliefde mensen aan tafel, heerlijk! Uiteindelijk draait het toch maar om één ding en dat is gelukkig zijn met wie en voor wat dan ook!
Het waren drie prachtige weken daar, met een paar super hoogtepunten; het ouderwetse oud en nieuwfeest bij mij thuis, waar gerekend was op vijftig gasten en er uiteindelijk driehonderd(!) voor de deur stonden, tot en met de zoon van Nelson Mandela aan toe. Ook de safari die ik had geregeld samen met Sander in een oogverblindend mooi reservaat en waarbij ik de grap maakte bij aankomst dat ik verkeerd geboekt had omdat ik dacht dat het een gay reserve was in plaats van een game reserve! Prachtig in die natuur, de big five gezien en in onze tent zelfs de big zes! Nou, dan weet je we weer hoe laat het is. Nu weer aan het werk en focus op dat heerlijke songfestival en 'X-Factor' die deze weken alle aandacht vragen.
Ik ben weer thuis, ook heerlijk!

By Gordon